Την πολιτική της αύξησης των επιτοκίων που ανακοινώσε τον προηγούμενο μήνα η federal bank ακολούθησε όπως ήταν αναμενόμενο και η ΕΚΤ η οποία ανακοίνωσε την απόφαση της για αύξηση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, αλλά και την πρόθεση της για ακόμη μία αύξηση τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση επιτοκίων ύστερα από 11 χρόνια.
Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να δίνει την χαριστική βολή στην ήδη αποσταθεροποιημένη οικονομία αφού συμπαρασύρει στα ύψη και τα επιτόκια των δανείων που χορηγούν οι τράπεζες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πρόκειται για το 90% των συνολικών δανείων, που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι τράπεζες, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των δανείων που έχουν πωληθεί σε funds.
Αυτό φέρνει ακόμα σε πιο δεινή θέση χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά που ήδη αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις τεράστιες υποχρεώσεις τους , στην «έκρηξη» των τιμών και στα μεγάλα κύματα του πληθωρισμού.
Τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά πολύ περισσότερο η Ελλάδα βρίσκονται πλέον σε οικονομικό στραγγαλισμό,- τα περισσότερα είδη διατροφής αυξήθηκαν έως 23%, οι τιμές της ενέργειας απογειώθηκαν φτάνοντας στην τρομακτική αύξηση του 173% και ο πραγματικός πληθωρισμός αγγίζει πλέον το 25% λόγω των κυρώσεων που επέβαλε η πολιτική της δύσης στην Ρωσία και την ακολούθησε πιστά η ελληνική ηγεσία.
Και ενώ βρισκόμαστε όπως αποδεικνύεται σε χειρότερη θέση ακόμα και από το από το 2010 λόγω των επαίσχυντων επιλογών των «συμμάχων» , της ελληνικής κυβέρνησης και των τραπεζών, αποτελούν ειρωνεία οι δηλώσεις του συμβούλου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση που δέχθηκε ο ο Αμερικανός ειδικός σύμβουλος για την ενεργειακή ασφάλεια Άμος Χόκστιν, για το αν η Ρωσία κερδίζει περισσότερα από τις πωλήσεις αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου τώρα, σε σύγκριση με όσα χρήματα κέρδιζε πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε:
«Δεν μπορώ να το αρνηθώ» , και σχολίασε πως η Ρωσία εξασφάλισε μεγαλύτερα έσοδα από τα ορυκτά καύσιμά της τη δεδομένη περίοδο, καθώς η άνοδος των τιμών παγκοσμίως αντισταθμίζει τον αντίκτυπο των κυρώσεων της Δύσης η οποία προσπαθεί να περιορίσει τις ρωσικές πωλήσεις.
Οι ρωσικές πωλήσεις δεν περιορίστηκαν όσο θα περίμενε η Δύση και αυτό γιατί δύο από τους μεγαλύτερους καταναλωτές, Κίνα και Ινδία, έσπευσαν να αγοράσουν προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με άλλους προμηθευτές.
Η παραδοχή του συμβούλου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πως η πολιτική των κυρώσεων όχι μόνο δεν ζημίωσε τη Ρωσία, αλλά αντιθέτως της εξασφάλισε μεγαλύτερα έσοδα επιβεβαιώνει αυτό που διαφαινόταν από την αρχή του ρωσοουκρανικού πολέμου δηλαδή το εσκεμμένο πλήγμα στις ευρωπαϊκές (κυρίως) οικονομίες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.
7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.
7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.
7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.
7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.
7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.
7.6. Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.
7.7. Για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός χρειάζεται χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.
7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.
7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.
Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.