ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΙΤΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

19/11/20

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ (CEO) ΤΩΝ FACEBOOK-TWITTER-GOOGLE ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ-ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ (CEO) ΤΩΝ  FACEBOOK-TWITTER-GOOGLE  ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ-ΒΙΝΤΕΟ


ΑΡΧΙΖΕΙ  ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.
ΟΙ  ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ   ROGER WICKER - MARSHA  BLACKBURΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ  ΤΟΥΣ :
CEO TOY FACEBOOK - MARK ZUCKERBERG ΤΟΝ  CEO TOY TWITTR - JACK DORCEY ΚΑΙ ΤΟΝ CEO TOY GOOGLE - SUNDAR PICHAI.
ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ (ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ).
1) ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΣΤΟ  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ  ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ.
2) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΤΩΝ  ΜΕΣΩΝ ΑΥΤΩΝ  ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ  ΓΝΩΜΗΣ.
3) ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ  ΣΤΟ  ΟΠΟΙΟ  ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ CEO ΓΙΑ  ΑΥΤΟ.
4) ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ  ΤΟΥ ΕΛΕΦΘΕΡΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
5) ΔΙΝΟΥΝ  ΛΟΓΟ ΣΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.Κ.Λ.Π 

ΕΧΟΥΝ  ΠΑΡΕΚΚΛΊΝΕΙ  ΤΟΥ  ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΠΙΣΕΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ  ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΌΜΟ Ή  ΑΛΛΑΓΗ  ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ (ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ).

ΣΧΟΛΙΟ.
ΣΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ  ΟΛΟΙ  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ  ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΘΕΟΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ  ΣΑΤΑΝΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΤΙ  ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ  ΕΡΘΕΙ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΤΘΙΟΠΟΥΛΟΣ           
ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΠΕΙΡΑΙΑ.          
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.






ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: 

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Roger Wicker, ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής, ζήτησε μια εκτεταμένη μεταρρύθμιση   του νόμου για την ενίσχυση της λογοδοσίας των τεχνολογικών γιγάντων.

"Η ανησυχία μου είναι ότι αυτές οι πλατφόρμες έχουν γίνει ισχυροί διαιτητές αλήθειας και περιεχομένου    στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση οι χρήστες", δήλωσε ο γερουσιαστής Wicker.

"Το αμερικανικό κοινό δεν έχει επαρκή ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων όταν το περιεχόμενο   είναι εποπτευόμενο και οι χρήστες έχουν ελάχιστη προσφυγή όταν λογοκρίνονται ή περιορίζονται", πρόσθεσε.

Η κριτική επικεντρώθηκε αρχικά στο Twitter, το οποίο κατηγορείται από τους Ρεπουμπλικάνους για μεροληψία ως προς τη συγκράτηση του περιεχομένου του, ειδικά σε δημοσιεύσεις του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ξένοι δικτάτορες»

Το Twitter έχει επανειλημμένα επισημάνει tweets από τον Πρόεδρο Τραμπ για παραβίαση πολιτικών ισχυριζόμενος   ότι η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου θα οδηγούσε σε δόλιες εκλογές.

"Η πλατφόρμα σας επιτρέπει στους ξένους δικτάτορες να δημοσιεύουν την προπαγάνδα τους χωρίς περιορισμούς,  ενώ περιορίζετε συστηματικά τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών", δήλωσε ο γερουσιαστής Wicker.

Ο Τζακ Ντόρσεϊ υπερασπίστηκε τις ενέργειες της πλατφόρμας του κατά την ακρόαση, λέγοντας ότι το δίκτυο   αντιδρά το συντομότερο δυνατό σε μέτριο περιεχόμενο που θεωρείται ακατάλληλο.

Το Facebook και το Twitter καταδικάστηκαν επίσης για την ανάληψη δράσης σε ένα αμφιλεγόμενο άρθρο της New York Post    σχετικά με τον υποψήφιο των Δημοκρατών Joe Biden και τον γιο του Hunter.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, κατηγόρησε ειδικότερα το Twitter για «άθλια» συμπεριφορά περιορίζοντας τη διάδοση του άρθρου.

Ωστόσο, ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Μπράιαν Σάτς, κατήγγειλε την ακρόαση ως «ψεύτικη» και δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι «προσπαθούν   να εκφοβίσουν τους επικεφαλής ιδιωτικών εταιρειών για να κάνουν μια επιτυχία» στους πολιτικούς ηγέτες.

Οι γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντιμετώπισαν επίσης έλεγχο σχετικά με τις προσπάθειές τους για αστυνομική παραπληροφόρηση    πριν από τις εκλογές, τις πολιτικές τους σχετικά με την πολιτική διαφήμιση και τους κανόνες για τη ρητορική μίσους.

ΠΗΓΗ:

https://www.euronews.com/2020/10/28/ceos-of-facebook-google-and-twitter-grilled-on-content-moderation-in-us-senate-hearing

https://trihrhsnews.blogspot.com/2020/11/ceo-facebook-twitter-google.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ